Rock the World Georgi Malchev

Кратка биография

Имам вече над 20 години опит – бизнес и маркетинг 🙂 Бил съм журналист, управленски консултант, директор дирекция в Министерството на икономиката, член на съвета на директорите на големи холдингови компании, оперативен директор, директор бизнес развитие и още много други лидерски, бизнес и маркетинг роли. Но преди всичко смятам, че от мен зависи да бъда промяната, за да светът да е такъв, какъвто бих искал 🙂

В момента съм управляващ съдружник в агенцията за интегриран дигитален маркетинг xplora.bg – една сбъдната мечта.

Само за 3 години:

  • изградихме репутация, че постигаме резултати. И повечето ни нови клиенти са от препоръка. Активно работим и извън страната на база на добрите практики, които създаваме в България
  • вече сме над 30 superHUMANS в екипа
  • заслужихме 5-то място в класацията на Капитал на дигиталните агенции (и то с оборотите ни от 2017 година)
  • заслужено сме на 5-то място за 2018 г, сред агенциите по управлявани бюджети в Google екосистемата

Екипът на Xplora BG

Преподавам от 9 години и се наслаждавам на това

Ето и част от темите и местата, на които споделям своите знания и опит:

  • маркетинг, комуникации и реклама в Нов Български Университет
  • Project Management for Digital Marketing, Digital Marketing for B2B, Strategic Digital Marketing в Softuni Digital
  • заедно с екипа водя курсове по Content Marketing в УНСС. Водя обучения по бизнес комуникации и по Employer Value Proposition

Можете да ме срещнете и като член на журито на едни от най-големите събития за маркетинг в България

Член съм на Управителния съвет на IAB Bulgaria от 2016 г., преизбран три поредни години. Гордея се, че вече четири години подред съм член на журито на IAB Mixx Awards, а през 2020 г. съм председател на Strategy журито. Отт 2018 г. съм член и на журито на Сайт на годината, а през 2019 водих процеса по определяна на маркетинг критериите за оценяване на сайтове 🙂

Георги Малчев в парка Заимов, пред офиса на Xplora BG

Моят бекграунд

Роден съм на 20.02.1975 в гр. София, учих в кварталното 20-то училище, след което в НПМГ – математика и информатика, и паралелно бях частен ученик във Френската гимназия.

По-важно е да знаете, че съм Сертифициран управленски консултант и съм сертифициран за управление на операциите (CPIM – като CFA, но не за финанси). Завършил съм МИО в УНСС, както и executive MBA към Американския университет.

Георги Малчев в офиса на Xplora BG

Ако искате да ме опознаете и да прочете защо стартирах този блог – прочетете статията ми в Успелите:

В личен план

Mисля, че съм готов за следващата стъпка – да стартирам мой блог. Ще е за това, как всеки от нас може да бъде промяната. Ще има много конкретни съвети, като всеки от тях ще е нещо, което съм тествал лично и съм видял как работи. Областите ще са тези, в които се чувствам най-подготвен да давам практични съвети – маркетинг, бизнес комуникации, родителство ….

Целта ще бъде

Да има много конкретни умения, съвети в последователни стъпки. Защото в момента има много блогове, книги, а сложното всъщност е да промените нагласата и поведението на някого. Както го прави uspelite.bg. Моят принос ще бъдат конкретни съвети, които ако усвоите – ще станете по-уверени в съответната област, по-често ще виждате матрицата” на това, което се случва около вас и ще можете да променяте реалността” в посоката, в която искате.

Снимка от фотосесията на Георги Малчев за Go Guide

Ако искате да разберете повече за професионалното ми развитие, да научите за моите “хакове”, какво е екстремна отговорност (за която ще има много в този блог) – много ви препоръчвам интервютo с мен в Go Guide:

Ограниченията са толкова големи, колкото ние решим че са. Винаги можете да намерите как да добавите стойност (на база на опита ми като държавен експерт, а после и като директор дирекция в Министерството на икономиката)

Кое ми носи най-голямо удовлетворение в работата?

  • Изграждането на репутация, че правим клиентите си успешни.

Едно е да го искаш, друго – да го можеш, а трето и четвърто – да го направиш.

  • Развитието на таланта на екипа – откриването на правилните хора, развитието им до ниво, в което те ме надскачат за много неща. (за страхотното пътешествие Xplora)

Георги Малчев и Георги Ненов след интервюто за подкаста Superhuman

Ако искате да ме чуете как звуча, ако искате да “усетите” ентусиазма и енергията ми. Да “чуете” усмивката ми – много ви съветвам да слушате подкаста с участието ми в “Свръхчовекът с Георги Ненов”. Ще разберете как уча, как тествам, какво харесвам, какво препоръчвам моето участие в подскаста, който подкрепям всеки месец.