DigitalK – едно от най-интересните събития през годината

Oct 14, 2020 | Личностно развитие

Съдържание

Има събития, на които знаете, че си заслужва да отидете. Или ако не ходите по събития – да намерите най-интересните презентации или видеа. DigitalK определено е сред тези събития. Много се радвам, че тази година не само ще присъствам, но и:

 • ще споделя с вас най-полезните и интересни неща от двудневния форум
 • ще мога да подаря 4 билета – един хибриден и три онлайн (за изтеглените от мен печеливши от игровизацияата с абониране към бюлетина на malchev.net – накрая на този пост)
 • ще ви споделя статията, която написах за блога на Xplora след DigitalK 2017 за два страхотни workshops. Ще намерите една от най-силните концепции, която научих от всички събития, на които съм бил. И, както мога да ви уверя – ползваме активно както в агенцията, така и съветвам хората, които менторствам за развитие на бизнеса им и на маркетинга им

Какво очаквам от DigitalK 2020

Темата с бъдещето и какво предстои в следващите 10 години е акцент на изданието тази година. Лично аз ще слушам с удоволствие:

 • The Next 10 Years: Together We Can Define the Future на Jennifer Hirsch, Global Startup Leader & Futurist, EY, както и
 • панела от фондове и предприемачи в Entrepreneurship Panel на тема The Next 10 Years: Together We Can Define the Future

Следващата ключова тема според мен е промяната в момента, и там съм избрал (и ще разкажа) за:

 • Business Unusual: How the Pandemic Changed the Way We Work, Live, and Do Business, както и
 • Predictability in the New Normality: Online Shopping Implications

Следващата ключова тема, която е много интересна и в областите, в които споделям знания и добри практики, е маркетинга :

 • Agents of Change: Еxperience Is Now Everything for Brands
 • The Shift: Transforming Brand Behavior to Win in a Post-pandemic World
 • Predictability in the New Normality: Online Shopping Implications

Кои печелят билетите за DigitalK 2020

Много благодаря на всички абонати на newsletter на malchev.net – обещавам в бъдеще да получавате още полезна информация, и разбира се – възможност да се докоснете до интересни събития и книги.

Ето печелившите (и две резерви, ако печелившите не заявят билетите), които изтеглих с автоматизирана система за произволен избор на число:

 • Роберта К. – хибриден билет (можете в залата, или онлайн, като имат достъп до записите от лекциите)
 • Катя Д. – премиум оналйн билет (онлайн, като имат достъп до записите от лекциите)
 • Владимира Т. – премиум оналйн билет (онлайн, като имат достъп до записите от лекциите)
 • Велина К. – премиум оналйн билет (онлайн, като имат достъп до записите от лекциите)
 • И две резерви за онлайн билетите – Кристина Ш. и Николета Б.

Всеки от печелившите ще получи мейл от мен, на който в отговор моля да потвърди дали ще се възползва 🙂

Ето и обещаната статия от един от най-полезните workshops, на които съм бил

Концепцията за Early Value Predictors е една от най-силните, на които съм попадал. Представям я често на екипа, и разбира се – на клиенти. За пръв път чух за нея на Workshop на представители на Google на DigitalK 2017.

Всеки бизнес има, или следва да има ако още няма, ясно дефинирани Early Value Predictors – ранни индикатори за стойност на дадени потребители. Тези ранни индикатори за стойност на потребителите разбира се са в контекст (кой кога какво защо и как), както и могат да бъдат надграждани – за различни аудитории и в различни канали.

Ето и един отличен пример. Представете си, че отговаряте за маркетинга на университет. Ако по потребителската пътека сте предвидили да има секция с видеа на преподавателите в дадена програма, то всеки, който е изглеал всички налични видеа с преподаватели, ще ви даде много силен сигнал, че обмисля конкретна програма в университета. От Вас вече зависи да решите как да използвате тези сигнали – колко хора са в тази секция и откъде, колко от тях гледат всички видеа, кое е иделаното следващо действие по пътеката им.

Цялата концепция можете да намерите тук, както и описание на втория Workshop на същото издание на DigitalK 2017 – за Empahty Map Canvas.

За мен

Бъди за Пример! Ментор.
Предприемач. Лектор. Преподавател.
Родител.

Запиши се за моя нюзлетър и получи топ 3 най-популярни статии от блога, а след това два пъти месечно един въпрос, една статия и една книга на темите от блога