Предай нататък – за трета поредна година 🙂

Feb 19, 2019 | Бъди за пример, Каузи, Лидерство, Предай нататък

Съдържание

Едно е да имаш ценности, друго е да ги защитаваш – трето и четвърто е да ги правиш реалност.

За инициативата

За мен, и за много други хора, инициативата Предай нататък е възможност да направим света едно по-хубаво място.

Инициативата стартира преди три години, когато Ваня Ананиева и екипа й от Езикови Училища “Интелект” организират работилница преди Коледа за своите курсисти и техните деца. Да могат да майсторят коледни играчки и подаръци, а даренията от участниците и за изработените играчки – да отидат за конкретен дом за възрастни хора. Домът е посетен лично от Ваня и екипа й. И разбира се – подаръците после са занесени на хората от дома. Не е ли прекрасно да искаш, да можеш и наистина да помогнеш на тези хора? Както с нещата, за които са помолили, така и с коледна емоция и любов.

Разрастване

Втората година инициативата беше още по-мащабна, и в нея се включиха екипа на Xplora, и с подкрепата на Softuni Digital (като зали и като видимост сред курсистите по дигитален маркетинг). Хората от домовете, на които помогнахме, бяха помолили за прости неща като печка, пасатор (да могат да си готвят), mp3 плеър (да могат да слушат любимите си песни), … Как да не се развълнуваш от тяхната молба. Защото толкова много хора се включиха – имахме историята, че си заслужава. В инициативата се включиха и компании като Whirlpool (с печка) и Lidl (с цял багажник кухненски уреди и подаръци). С нас беше и стахотния екип на Изплети топлина – посетете сайта им да видите на колко много бездомни хора са помогнали. Признавам – насълзяват ми се очите – както, че има толкова мъка по света, така и колко много добри хора има.

Третата година беше най-мащабната – работихме заедно с екипа на Един процент промяна – страхотна платформа, организирана от страхотни хора. Всеки месец избират и помагат на една конкретна кауза.

Лендинг страница на инициативата Предай натаатък за Коледа 2018

Заедно решихме да помогнем на цели СЕДЕМ дома и хосписи за възрастни хора. В работилниците в Softuni Digital се включиха над 200 души. Имахме подкрепата на Сапунената работилница, както и отново на Whilrpool (пералня) и на Lidl (отново цял багажник с уреди и продукти). Мексон (производител на Medix, Alvina и Razor) се включиха също. Имахме подкрепата на Жоро от Свръхчовекът с Георги Ненов, който дари целия си “рифърал” от книги с промокод за Свръхчовекът, закупени от курсистите в Softuni Digital.

Резултат

Средствата, които заедно събрахме надхвърлиха първоначалния план от 17 000 лева. С даренията по всички канали успяхме да съберем над 20 000 лева. Разказът за каузата и за резутатите можете да намерите в тази страхотна статия в Успелите.бг.

Когато човек иска, може да направи светът по-добро място за нехо. Ето още един пример за страхотна инициатива, в която участвам с удоволствие.

#ПредайНататък

 

За мен

Бъди за Пример! Ментор.
Предприемач. Лектор. Преподавател.
Родител.

Запиши се за моя нюзлетър и получи топ 3 най-популярни статии от блога, а след това два пъти месечно един въпрос, една статия и една книга на темите от блога